Mes in mijn rug! 

Kan iemand even dat mes uit mijn rug en uit die van mijn collega’s halen? 

De afgelopen jaren heb ik de investeringen in de zorg minder en minder zien worden. De VVD met meneer Rutte probeerden de economie te redden en daar werden vele verpleeg en verzorgingshuizen de dupe van. Het waren keuzes die ze heel goed konden verwoorden en die misschien best begrijpelijk waren als je ze van verschillende kanten belicht. 

Maar dan nu in verkiezingsstrijd zeggen dat RESPECTVOLLE EN LIEFDEVOLLE verzorging in Nederland NORMAAL moet zijn? Uitspraken die meneer Rutte zegt terwijl hij leuk lachend op zijn hurken naast oude medemensen in een rolstoel zit. 

Waar was je de afgelopen jaren toen we vanuit de zorg onze zorgen uitten en de noodklok luiden? Had je toen je gezicht niet moeten laten zien en kijken of er mogelijkheden waren het niet zover te laten komen? 

2 miljard beloof je in de zorg te steken? Wat ga je daarmee oplossen? Personeel is weg. Ontslagen vanwege bezuinigingen of weg gerend omdat ze het niet meer aankonden iedere dag te moeten zien dat je niet kan doen wat je voor iemand wilt of zou moeten kunnen doen. 

De tranen staan in mijn ogen. Het werk in verpleeghuizen is zo verschrikkelijk mooi en dankbaar maar zo stuk gemaakt vanwege regels en bezuinigen. 

Dus de uitspraken die nu in verkiezingsstrijd worden gedaan voelen echt als een mes in mijn rug! En ik weet zeker dat er heel veel met mij dit zo ervaren! 

Dit doet PIJN!! 😢

(Zie hieronder de tekst van de VVD)

vvd.nl/ouderenzorg

3 thoughts on “Mes in mijn rug! 

 1. Ik snap je helemaal en snap niet (of wel misschien) waarom ze nu met dit plan komen vijf weken voor de verkiezingen. Had het dan twee jaar geleden gedaan of over 6 weken naar buiten gebracht. Nu komt het heel erg over als verkiezingspropaganda en dat net bij een groep die volledig uitgekleed is.

  Like

 2. Het zijn niet alleen de verpleeghuizen…wat te denken van de verzorgingshuizen waar de zorg steeds zwaarder wordt. Mensen met lagere ZZP worden niet meer toegelaten!
  Vanaf dat moment is de werkdruk torenhoog.
  Nu moet er hoger opgeleidt personeel komen. Iets wat de zorgkosten nog meer opdrijft.
  Wat wij nodig hebben zijn meer handen aan het bed!!
  Geef ons meer tijd en de fouten zullen ook minder worden.
  Onder deze torenhoge werkdruk is het logisch dat er fouten worden gemaakt.
  Dit heeft weinig tot niets met opleiding te maken, maar bijna alles met tijdsgebrek!!!
  En daarnaast wordt het “dossier op orde” soms nog belangrijker geacht dan aandacht voor de bewoner….want dat is waar de regering mee bezig is!
  Als het op papier maar klopt…..hartverscheurend en zeer demotiverend voor het personeel met ♡ voor de zorg.

  Like

 3. Wanneer gaat er weer eens fors geïnvesteerd worden in welzijn? Dat mijn collega die zo prachtig kan zingen niet op haar vrije avond hoeft te komen om voor een bewoner een speciaal ingestudeerd lied te zingen. Dat mijn collega die oliebollen voor de bewoners wil bakken niet haar partner moet laten optrommelen om daarvoor van alles op te bouwen? Dat mijn collega’s niet op hun vrije dag bereid hoeven te zijn om met bewoners naar de intratuin te gaan omdat ze hier ook zelf veel voldoening en vreugde uit halen?
  Wanneer wordt het gezien als basiszorg waar de mensen recht op hebben en het een onderdeel wordt van een takenpakket?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s